השבוע פרשת מצורע שהיא הפרשה החמישית בחומש ויקרא. הפרשה ממשיכה את דיני המצורע מפרשת תזריע ועוסקת בדרכי טהרתו וכן בצרעת הבתים. פרשת 'מצורע' עוסקת בכל הדינים הנוגעים לדרכי הרפואה והכפרה של המצורע, הטיפול של הכהן במצורע, והקורבנות אותם המצורע חייב להקריב.
כשנקבע אדם כמצורע עליו לצאת מחוץ למחנה, כלומר, אסור לו להיכנס ל- מתחם המקדש, למחנה מגורי הלווים ואף ליישוב של כל ישראל.
רק כשסר ממנו הנגע יוצא אליו הכהן שיכול לפסוק כי אכן חלף נגע הצרעת, ואז מתחיל תהליך טהרתו של המצורע. בתום טקס הטהרה ממתין המצורע שהחלים עוד שבעה ימים. לאחר מכן, עליו לגלח את כל שער ראשו וגופו. וביום השמיני לטבילתו, מביא המצורע את קורבנו – שני כבשים זכרים, כבשה אחת, מנחת סולת בלולה בשמן ולוג שמן נוסף. מצורע שאין ביכולתו להביא את כל אלו, רשאי להביא במקום אחד הכבשים והכבשה, שני יונים.
בהמשך הפרשה מתוארת תופעת הצרעת כפי שהיא נראית בבית נגוע, היא מופיעה בגוון ירוק או אדום. ע"פ החלטת הכהן ייסגר הבית לשבעה ימים. אם התופעה ממשיכה להתפשט אחרי ימי ההסגר, הכהן מצווה להוציא את האבנים הנגועות מחוץ לעיר, ובמקומן מניחים אבנים חדשות שיטויחו כראוי. אך אם עדיין הצרעת מתפשטת בשאר הקירות, יש להרוס את הבית, ולהרחיק את ההריסות מחוץ לעיר.
כל מה שנמצא בבית מאדם עד כלים, בימי ההסגר נחשב טמא וזקוק לטהרה בטבילה.
אם אחרי ההסגר מתברר שהבית נרפא מהצרעת, מטהר אותו הכהן בדומה לדרך שבה טיהר את המצורע.
הפוסק היחידי הוא הכהן שמחליט אם אכן מדובר בצרעת או לא. הפרשה הינה למעשה ספר הוראות לכהן המסביר לו כיצד לאבחן שמדובר בצרעת וכיצד לרפא אותה. מה שמעיד כי מדובר בעיקר במחלה רוחנית, כי בנגע פיזי או פציעה, קובעת התורה את זכותו של הרופא לרפא.
בהמשך הפרשה נידונים סוגי טומאה נוספים וטהרתם.
השיעור מוקדש –
לרפואתם המלאה והשלמה של מזל בת עליזה, מאיר בן רחל, הדסה אסתר בת רחל, רוני בת דנה, ליאל-רחל בת דנה, יונתן בן דנה, גאיה בת שרון, שרון בת מזל, רחל בת לאה, דוד בן מיכל, מירה בת סולי, אסנת בת שושנה, אברהם לייב בן חיה סאסל, מיכאל בן אסתר בינה, עמית אמנון חיים בן יעל, מעיין בת הדס, אביעד משה בן רחל שמחה, רויטל בת קמר, קמר בת נור, שלמה בן ויקטוריה, גלית בת שושנה יוסלין, שושנה יוסלין בת מזל, דנה בת מזל, ואילנה בת מרגלית בתוך שאר חולי ישראל, להצלחתו ולפדיונו המלא של משה בן רבקה.
המשך שבוע טוב🌼